Ideálním místem kam utéct před letním horkem je Krkonošský národní park

I tady na horách svítí sluníčko a je teplo, ale je to jiné než procházka rozpálenými ulicemi města. Stále totiž, třeba jen malinko, pofukuje vítr.

A kam můžete vyrazit na výlet?

Pančavský vodopád je nejvyšším v Česku

Pančavský_vodopád_1

Jde o jedinečný vodopád skandinávského typu, který měří 148 metrů. Voda padá do Labského dolu kaskádami různých úrovní. Přístup pro návštěvníky je omezený. Pančavský vodopád lze vidět částečně z vyhlídky na červeně značené Bucharově cestě po Labské hraně.

Pramen Labe je symbolický

A to z důvodů zachování a ochrany původního prameniště. Pramen Labe je se svými 26 erby, které vyznačují významná města, kudy protéká Labe až k moři, oblíbeným místem turistů. Cesta se dá absolvovat s vozíkem i kočárkem. Přímo u pramene opatrně na hladkých kamenech.

 

IMG_20220618_214510  peamen lab

 

Z Harrachova k Mumlavskému vodopádu je to pěkná procházka lesem

Cesta od obchodu Norma lesem je až k vodopádu asfaltová, takže není problém pro kočárek ani vozík. Zastavte se ve Srubu u Lišáka. Nabízí tady návštěvníkům k občerstvení jídlo i pití (např. domácí koláče, polévky, smažený sýr, párky, nebo třeba chleba se sádlem... ) Cesta dolů k vodopádu je to trochu prudší, proto vozíčkářům doporučujeme doprovod s sebou.

Za ten krásný výhled to stojí!

 

IMG_20220623_162819  VODOPÁD MUM

 

Měně známá ale krásná vycházka je kolem Huťského rybníka

Výchozím bodem je obchod Norma v Harrachově. Poté musí člověk rychle přejít hlavní tah na Polsko. Věnujte zvýšenou pozornost provozu, protože kamiony tu jezdí dost rychle. Poté chvilku pokračujte po kraji silnice E65 směrem na Polsko, až se dostanete k odbočce vlevo. Tam můžete v klidu pokračovat v cestě bez aut.

Dál si už budete užívat čerstvého vzduchu v lese. Cesta je sice v tomto úseku nezpevněná, ale pro vozík dobře sjízdná. Na jednom místě se cesta rozdvojuje a vy se budete držet vlevo. Poté pokračujte po hezké lesní cestě kolem potoka až k Huťskému rybníku. Vozíčkáři a kočárky si musí všímat svodnic vody přes cestu, kde může zapadnout kolečko. Budeme se opakovat, ale turisté s hendikepem vezměte si doprovod raději s sebou.

 

Více tipů na výlety nejen pro hendikepované najdete v mobilní aplikaci Disway Trails: 

https://www.disway.cz

rybník  rybnik

 

Chcete mít něco na památku z výletu do Krkonoš? Podívejte se do našeho e-shopu a můžete si být jisti, že koupí našich suvenýrů s motivem rysa Lynxie, podpoříte přírodu nejstaršího národního parku. Přispějete k zachování tundry v srdci Evropy.

 

 Obrázek WhatsApp, 2024-04-06 v 18.50.47_8523ba8f  lynxie termoska

Zpět do obchodu